Theatervoorstellingen Zuid-Holland


Zuid-Holland kent vele theaters met elk een eigen en unieke programmering. Waar uw interesses ook naar uit gaan, u zult ongetwijfeld een of meerdere leuke voorstellingen tegen komen in een theater. Houdt u wel van een avondje cabaret? Kom dan eens langs in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn en bezoek een cabaretvoorstelling van bijvoorbeeld Jochem Myjer. Bent u meer van het serieuzere werk? Dan komt u toch naar Theater het Kruispunt in Barendrecht voor een indrukwekkend klassiek concert. Er zijn echt oneindig veel mogelijkheden in Zuid-Holland, neem hieronder een kijkje voor een aantal theatergenres.

Bekijk alle theatervoorstellingen

Dans

Op het gebied van dansvoorstellingen heeft Zuid-Holland u veel te bieden. U vindt in Den Haag namelijk het Lucent Danstheater. Dit danstheater is samen met de Dr Anton Philipszaal gevestigd in één gebouw aan het Spuiplein. Het Nederlands Dans Theater is het huisgezelschap van dit theater en de zaal herbergt 1.001 stoelen. U bent hier op de juiste plek voor de prachtigste dansvoorstellingen. Naast het Lucent Danstheater is er ook in de rest van Zuid-Holland regelmatig ruimte voor dans. Vrijwel elk theater heeft elk jaar wel één of meerdere dansvoorstellingen op de agenda staan.

Kinderen

Wilt u weleens met de kinderen naar het theater? Dat kan, theater is echt niet alleen voor ‘grote mensen’. Er worden de leukste voorstellingen gemaakt voor kinderen vanaf twee jaar. Theater Koningshof in Maassluis heeft bijvoorbeeld regelmatig leuke familievoorstellingen op de agenda staan. Wat dacht u bijvoorbeeld van een gezellig middagje of avondje met de kinderen naar een voorstelling van Ernst, Bobby en de Rest? Ook worden er regelmatig voorstellingen gemaakt van sprookjes en legendes, zoals Sneeuwwitje en Koning Arthur. Neem bijvoorbeeld ook eens een kijkje Theater de Stoep in Spijkenisse of Theater de Veste in Delft.