Theaters provincie Zuid-Holland


Op zoek naar een leuk avondje theater? Dan bent u op de juiste website! U vindt hier alle theaters in Zuid-Holland en alles wat u over deze theaters wilt weten. Zuid-Holland biedt een scala aan mogelijkheden op het gebied van kunst en cultuur en u vindt er dan ook verschillende theaters. Alleen in hoofdstad Den Haag vindt u al meer dan vijf theaters. De Koninklijke Schouwburg is één van de toonaangevende theaters in Nederland. Het is gevestigd middenin het centrum van Den Haag en bestaat al sinds 1766.

Bekijk alle theaters in Zuid-Holland

In 1999 is het gebouw volledig gerenoveerd. U kunt er terecht voor onder andere theaterconcerten, opera en cabaret. Ook is er elke maand minstens één theatervoorstelling voor de jeugd. Ook theater Diligentia heeft een lange geschiedenis, deze loopt terug tot wel 200 jaar geleden. Het is gevestigd in een gebouw met een prachtige monumentale gevel. U vindt er één grote zaal met een capaciteit van zo’n 500 zitplaatsen. Dankzij de ondiepen, brede vorm is de zaal erg geschikt voor cabaret, kamermuziek en kleinkunst. Daarnaast kunt u er ook terecht voor stand-up comedu, familievoorstellingen, jongerenproducties en andere podiumkunsten.

Theaters in andere plaatsen in Zuid-Holland

Naast in Den Haag vindt u natuurlijk ook in grote stad Rotterdam theaters. Het meest bekende is waarschijnlijk het Luxor Theater. Het Oude Luxor Theater werd al in 1917 gebouwd, in 2001 werd er het Nieuwe Luxor Theater bijgebouwd. Het nieuwe theater biedt plaats aan wel 1.500 bezoekers en is daarom geschikt voor grootschalige producties in de genres cabaret, dans, musical en meer. Het plan was aanvankelijk om na de bouw van het Nieuwe Luxor het Oude Luxor te sluiten. Dit is niet doorgegaan door gebrek aan een ‘middenzaal’ in het centrum van Rotterdam. Ook in kleinere plaatsen zoals Naaldwijk, Spijkenisse en bijvoorbeeld Brielle vindt u theaters.